SPLOŠNO

Splošni pogoji veljajo od 1. 5. 2019 naprej.

Naročniki ponudnikovih storitev se morajo strinjati s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.mugsandhugs.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Mugs and hugs – unikatni izdelki, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki podjetja

Hugs d.o.o., Podsmreka 3n, 1356 Dobrova

Davčna številka: 95069763

Matična številka: 8986959000

TRR: SI56 0201 9026 3919 550, odprt pri NLB d.d.

Email: [email protected]

Hugs d.o.o. NI zavezanec za DDV.

mugs hugs logo 150

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

  • podatki o identiteti trgovca,
  • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
  • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
  • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine,
  • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave,
  • informacije o načinu plačila,
  • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
  • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
  • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
  • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Mugs and hugs – unikatni izdelki in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Mugs and hugs – unikatni izdelki in logotip sta v lasti Hugs d.o.o.

IZDELKI

Motivi na izdelki iz spletne trgovine Mugs and hugs – unikatni izdelki so ročno narejeni in unikatni. Noben izdelek ni popolnoma enak drugemu. Možna so odstopanja med barvami dejanskih izdelkov in izdelkov na fotografiji. Za vse izdelke, narejene z aplikacijo vinil folije, se priporoča ročno pranje. Pri ročnem pranju ni priporočljivo z gobicami za pranje posode drgniti po poslikavi.

CENE IZDELKOV

Cene izdelkov so izražene v evrih in veljajo, tako kot tudi morebitni popusti ali ugodnosti, na dan oddaje naročila. Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. V ceno izdelka niso všteti stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

NAČIN PLAČILA

Hugs d.o.o. kupcu ob zaključku naročila izda račun, ki ga pošlje na email. Kupec ga je
dolžan preveriti. O morebitnih napakah na računu je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.
placilo predracun

PO PREDRAČUNU

​Ob zaključku naročila se bodo kupcu izpisali podatki za nakazilo. Kupec mora poravnati celoten znesek na transakcijski račun prodajalca. Po prejemu plačila začne veljati rok za izdelavo izdelkov, ki je 2-5 delovnih dni. V kolikor izdelke potrebujete prej, nas prosim kontaktirajte, in v kolikor je v naši moči, se bomo dogovorili za hitrejšo izdelavo.

placilo predracun

PAYPAL (kreditna kartica)

Ob izbiri plačila Paypal, boste avtomatsko preusmerjeni na njihovo platformo, kjer boste zaključili plačilo. Paypal je način plačila s kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca.

Plačilo je vidno takoj in po oddaji naročila, začne veljati rok za izdelavo izdelkov, ki je 2-5 delovnih dni. V kolikor izdelke potrebujete prej, nas prosim kontaktirajte, in v kolikor je v naši moči, se bomo dogovorili za hitrejšo izdelavo.

IZDAJA RAČUNA

Podjetje Hugs d.o.o. kupcu ob zaključku naročila izda račun, ki ga pošlje na e-naslov kupca, ki ga je navedel ob oddaji naročila.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. O morebitnih napakah na računu, je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema.

DOSTAVA

Dostava s Pošto Slovenije in GLS dostavno službo

Izdelki bodo po prejemu plačila, na vaš naslov odposlani v roku 2-5 delovnih dni. Vsi naši paketki so načeloma dostavljeni v 1-2 delovnih dneh s Pošto Slovenije ali GLS-om. V času, ko so dostavne službe bolj obremenjene, se lahko dostavni rok podaljša.

O tem, s katero dostavno službo bo vaš paket dostavljen, vas bomo predhodno obvestili.

Cena dostave

Cena dostave je 3,90 €. Pri naročilu nad 60 € je dostava BREZPLAČNA.

PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE

Prodajalec ima pravico preklicati naročilo v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Prodajalec je o odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, prodajalec ni zavezan k obveščanju.

Prodajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo odposlano. Preklic je možen na elektronski naslov [email protected] V elektronskem sporočilu morate obvezno navesti ime in priimek kupca, naslov in številko naročila. V naslov vpišite PREKLIC NAROČILA.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima brez kakršnegakoli razloga pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga. V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Odstop je potrebno sporočiti na [email protected] Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje pisma ali datum pošiljanja elektronskega sporočila.

Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 30 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in nepoškodovano oz. v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Hugs d.o.o, Podsmreka 3n, 1356 Dobrova. Pri vračilu je potrebno priložiti kopijo računa. Stroške vračila krije prodajalec. Ponovno pošiljanje zamenjanih izdelkov se ne zaračuna.

​Če pri dostavljenih izdelkih opazite napako (okrušeni/počeni izdelki), je potrebno prodajalca o tem obvestiti v 8 dneh od datuma prejema izdelka.

Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 6 mesecih po prejemu izdelka. Kupec mora napako natančno opisati prodajalcu (priporočeno slikovno gradivo). Kupec lahko po svoji izbiri zahteva: vračilo kupnine ali odpravo stvarne napake.

OPOZORILO: Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe in vračila izdelka v primeru, da je bil izdelek narejen po navodilih potrošnika, torej personaliziran. V vsakem primeru nam je zadovoljstvo strank najpomembnejše, zato nas v primeru kakršnegakoli nezadovoljstva, prosim kontaktirajte.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN OBDELAVA PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine Mugs and hugs, Hugs d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Več o naši politiki zasebnosti preberite tukaj.

Nazadnje spremenjeno: 5.12.2021