SPLOŠNO

Spletna stran mugs and hugs je dostopna na naslovu www.mugsandhugs.si (v nadaljevanju mugs and hugs). Lastnik spletne strani je podjetje Hugs d.o.o. (v nadaljevanju podjetje).

Obiskovalec spletnega mesta (v nadaljevanju: uporabnik) se strinja s spodaj navedenimi pogoji uporabe. Pri oddaji naročila v spletni trgovini, podjetje izrecno opozori kupca izdelkov ali storitev (v nadaljevanju: kupec) na celotno besedilo Splošnih pogojev (v nadaljevanju: splošni pogoji). Šteje se, da je kupec z oddajo naročila seznanjen s splošnimi pogoji in da se z njimi v celoti strinja in jih v sprejema.

Pridržujemo si pravico do sprememb vsebin na spletni strani, vključno s spodaj navedenimi pogoji, brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na spletni strani, uporabniki in kupci o tem ne bodo posebej obveščeni.

Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.mugsandhugs.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini mugs and hugs, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

V primeru, da nadaljujete z uporabo spletne strani, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Nazadnje posodobljeno: 26. 1. 2023.

Podatki podjetja

Hugs d.o.o., Podsmreka 3n, 1356 Dobrova

Davčna številka: 95069763

Matična številka: 8986959000

TRR: SI56 0201 9026 3919 550, odprt pri NLB d.d.

Email: info@mugsandhugs.si

Hugs d.o.o. NI zavezanec za DDV.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti trgovca,
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine,
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave,
 • informacije o načinu plačila,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Mugs and hugs – personalizirani izdelki in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Mugs and hugs – unikatni izdelki in logotip sta v lasti Hugs d.o.o.

IZDELKI

Motivi na izdelkih iz spletne trgovine mugs and hugs so ročno narejeni in oblikovani. Noben izdelek ni popolnoma enak drugemu. Možna so odstopanja med barvami dejanskih izdelkov in izdelkov na fotografiji. Zraven vsakega izdelka so omenjene morebitne omejitve in navodila za vzdrževanje.

CENE IZDELKOV

Cene izdelkov so izražene v evri in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.

Vse cene in morebitni popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Mugs and hugs si pridržuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

V ceno izdelka niso všteti stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

Kode za popust

Mugs and hugs svojim kupcem ali sledilcem na družbenih omrežjih občasno ponudijo kode, s katerimi lahko koristijo popust v določeni vrednosti.

Kodo za popust je potrebno dodati pred zaključkom nakupa s klikom na “Kliknite tukaj za vnos kode”. Če je koda uspešno dodana, se popust odšteje takoj.

Kode za popust so časovno omejene in lahko veljajo samo za določen izdelek ali skupino izdelkov. Če ni izrecno navedeno drugače, kode ne veljajo na izdelke v akciji. Popust ni izplačljiv v gotovini.

POSTOPEK NAROČILA

Oddaja naročila je povezana z obveznostjo plačila in se smatra kot sklep prodajne pogodbe.
Kupec z oddanim naročilom podaja izrecno soglasje za začetek izvajanja pogodbe v času odstopnega roka.

Naročilo se odda v treh korakih:
 1. Kupec izdelek doda v košarico, kjer se prikaže količina ter cena. V košarici lahko kupec spreminja količino naročenih izdelkov ali jih odstrani iz košarice.
 2. Kupec nadaljuje na blagajno, kjer vpiše svoje podatke, izbere način plačila, preveri, ali so naročeni izdelki pravilni in v pravi količini, potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, in zaključi naročilo.
 3. S klikom na “Kupi sedaj” ali “Nadaljuj na PayPal” se naročnik zaveže k plačilu naročenih izdelkov. V primeru plačila preko PayPala je kupec preusmerjen na PayPal, kjer plača naročilo, nato pa ga sistem avtomatsko preusmeri nazaj v trgovino, kjer je kupcu na voljo povzetek naročila. V primeru plačila preko TRR se kupcu prikažejo podrobnosti naročila ter podatki za nakazilo.

Kupec mora pred oddajo naročila pregledati vpisane podatke in zagotoviti, da so pravilni.

Sprejeto naročilo

Če je kupec za plačilo izbral nakazilo na TRR, bo na vpisan elektronski naslov prejel sporočilo o sprejetju naročila s podatki za nakazilo, povzetkom naročila ter potrdilom o sklenjeni pogodbi.
Če kupec potrditve naročila ne prejme v roku 15 minut, mora o tem čim prej obvestiti na info@mugsandhugs.si.
Kupec, ki naročilo plača preko PayPala, prejme elektronsko sporočilo o sprejetem naročilu in potrdilom o sklenjeni pogodbi.

Zaključeno naročilo

Naročilo se zaključi, ko mugs and hugs po prejetem plačilu, izdela izdelke, v roku določenem v splošnih prodajnih pogojih. Kupec je o zaključku naročila obveščen na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu.

NAČIN PLAČILA

Kupec lahko naročilo plača na naslednje načine:
placilo predracun

PO PREDRAČUNU

​Ob zaključku naročila se bodo kupcu izpisali podatki za nakazilo. Kupec mora poravnati celoten znesek na transakcijski račun prodajalca. Po prejemu plačila začne veljati rok za izdelavo izdelkov, ki je 2-5 delovnih dni. V kolikor izdelke potrebujete prej, nas prosim kontaktirajte, in v kolikor je v naši moči, se bomo dogovorili za hitrejšo izdelavo.

placilo predracun

PAYPAL (kreditna kartica)

Ob izbiri plačila Paypal, boste avtomatsko preusmerjeni na njihovo platformo, kjer boste zaključili plačilo. Paypal je način plačila s kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca.

Plačilo je vidno takoj in po oddaji naročila, začne veljati rok za izdelavo izdelkov, ki je 2-5 delovnih dni. V kolikor izdelke potrebujete prej, nas prosim kontaktirajte, in v kolikor je v naši moči, se bomo dogovorili za hitrejšo izdelavo.

IZDAJA RAČUNA

Podjetje Hugs d.o.o. kupcu ob zaključku naročila izda račun, ki ga pošlje na e-naslov kupca, ki ga je navedel ob oddaji naročila.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. O morebitnih napakah na računu, je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema.

DOSTAVA

Dostava z GLS dostavno službo in s Pošto Slovenije

Izdelki bodo po prejemu plačila, na vaš naslov odposlani v roku 2-5 delovnih dni. Vsi naši paketki so načeloma dostavljeni v 1-2 delovnih dneh z GLS-om ali s Pošto Slovenije. V času, ko so dostavne službe bolj obremenjene, se lahko dostavni rok podaljša.

O tem, s katero dostavno službo bo vaš paket dostavljen, vas bomo predhodno obvestili.

Cena dostave

Cena dostave je 3,90 €. Pri naročilu nad 60 € je dostava BREZPLAČNA.

PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE

Prodajalec ima pravico preklicati naročilo v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Prodajalec je o odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, prodajalec ni zavezan k obveščanju.

Prodajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo odposlano. Preklic je možen na elektronski naslov info@mugsandhugs.si. V elektronskem sporočilu morate obvezno navesti ime in priimek kupca, naslov in številko naročila. V naslov vpišite PREKLIC NAROČILA.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prejšnjega člena pri teh pogodbah: o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam, torej je personalizirano. V vsakem primeru nam je zadovoljstvo strank najpomembnejše, zato nas v primeru kakršnegakoli nezadovoljstva, prosim kontaktirajte.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti Hugs d.o.o., Podsmreka 3n, 1356 Dobrova, info@mugsandhugs.si, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali po elektronski pošti).

V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi obrazec odstop od pogodbe.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

VRAČILO PLAČIL

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ni upravičen do povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajni pogodbi lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

NEUSTREZNO ALI POŠKODOVANO BLAGO

Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 30 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in nepoškodovano oz. v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno. Blago se vrne na naslov Hugs d.o.o, Podsmreka 3n, 1356 Dobrova. Pri vračilu je potrebno navesti številko naročila ali računa. Stroške vračila krije prodajalec. Ponovno pošiljanje zamenjanih izdelkov se ne zaračuna.

​Če pri dostavljenih izdelkih opazite napako (okrušeni/počeni izdelki), je potrebno prodajalca o tem obvestiti ob prejema izdelka.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN OBDELAVA PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine Mugs and hugs, Hugs d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Več o naši politiki zasebnosti preberite tukaj.

Nazadnje spremenjeno: 5.12.2021